Een ‘Early Warning System’ voor Credit & Risk Management en Wholesale Bank van ING

Een dashboard dat ING Bank in staat stelt haar beleid en procesrichtlijnen te visualiseren voor het beheersen van exposures, waarbij er informatie is over de (mogelijke) verslechtering van het kredietrisicoprofiel van een cliënt.
Opdracht
Beoordeel toepassingen met onze UX-expert bril, en ontwerp een dashboard dat zowel Wholesale Bankers en Credit & Risk Experts in staat stelt hun processen te optimaliseren.
Uitkomst
Een dashboard dat gebruikers moeiteloos hun weg laat vinden naar informatie en acties.
ing-dashboard-2
Strategie
De focus lag op het definiëren van die gebieden waar gebruikers behoeften, wensen of frustraties hebben en de huidige oplossingen niet voldoen. Nieuwe oplossingen werden geconceptualiseerd en prototyped en gevalideerd bij de eind gebruikers.

Daarnaast werd er samen met ING’s eigen scrum-team gekeken naar best practices om deze toe te passen binnen de dashboard omgeving.
Creatie
De nadruk werd gelegd op het integreren van de style-elements van de eigen ING design library. Daar waar dit niet mogelijk was, de library is immers ontworpen voor consumenten en niet voor bankiers, werden nieuwe interfases ontworpen.

ing-dashboard-1

Machiel van Tok

+31 6 25 51 99 70
Benieuwd hoe we uw organisatie kunnen helpen?
Stuur een berichtje
Naam *
E-mail *
Bericht *
Bekijk meer van ons werk
pblco-stakeholder-mngmnt
PBLCO
ing-dashboard-1
ING

Kom eens langs

Mathenesserlaan 415-B
3023 GG Rotterdam

Bel eens op

+31 (0)6 25 51 99 70

Of stuur een e-mail 

info@studiotok.nl